Ankelis blogg

Ankelis blogg

Denna blogg handlar om mig

Här skriver jag om det som faller mig in. No hidden catch, no strings attached.

Vaken bebis

VardagligtPosted by Anneli 28 Aug, 2017 13:50
Bror har under en period börjat sova längre och längre på nätterna. Han vill gå och lägga sig någon gång mellan 20 och 21 och sover sedan till fram på morgonen. Oftast väcker jag honom vid sex (för att då brukar jag vara lite öm) och sedan sover han tills klockan ringer 7.30. Detta är trevligt på många sätt, framförallt för att hela familjen fungerar bättre med sammanhängande nattsömn samt att det är skönt för mig och Erik att ha en stund tillsammans på kvällen.

Konsekvensen av detta är att han inte sover särskilt mycket på dagarna. En liten stund på förmiddagen, en liten stund mitt på dagen och en liten stund på eftermiddagen. Typ. Det är också ganska mycket ätande. Ungefär den tiden som han inte sover. Så det blir mycket tid i soffan. Mycket tid att träna sig på att koppla bort tankar på diskmaskiner som inte är urplockade eller tvätthögar eller dammråttor eller stökiga barnrum.

Idag under sovningarna mellan ätningarna har jag i alla fall lyckats rensa Axels byrå och lagt i byxor i större storlekar (det är helt sjukt vad ett par pojkben kan växa, från strl 86/92 innan sommaren till strl 104 nu!). De urplockade kläderna ska upp på vinden, alltså hamnade de i "ska-upp-på-vinden-högen". Där finns också ett par trasmattor, andra urplockade kläder från både Vera och Axel (Brors är en annan hög, låt oss kalla den "ska-upp-till-Dalarna-högen", där finns också en symaskin bland annat) och en babystol som snart inte är någon idé att ta upp eftersom Bror snart nog kommer sitta i den. Planen för dagen var också att städa badrummen. Får se om jag får till det, mindre än en och en halv timme till hämtning 😊

  • Comments(0)//www.annelibackman.se/#post122