Ankelis blogg

Ankelis blogg

Denna blogg handlar om mig

Här skriver jag om det som faller mig in. No hidden catch, no strings attached.

Omvända veckan

VardagligtPosted by Anneli 01 Oct, 2017 22:26
Söndag kväll och jag har kämpat för att hålla ögonen öppna genom det sista avsnittet på en serie jag och Erik har följt. Känslan hos mig är den som de flesta yrkesarbetande känner en fredag kväll. En mördande trötthet. För mig börjar arbetsveckan på fredagar klockan 13 när jag hämtar Vera. Imorgon kl 9 när jag har lämnat Axel börjar helgen. Jag inleder med att städa huset som är fullständigt i kaos efter helgen. Duplo i hela vardagsrummet, en utspilld burk med pärlor i Brors gym, full blöjhink, Veras grejer i Axels rum, Axels grejer i Veras rum, ren tvätt, smutsig tvätt, blöt tvätt etc etc etc utan slut stjärnstopp alltingstopp.

Den här helgen bestod egentligen bara av två aktiviteter. Badhuskalas med Vera på lördagen (jag tog den pga att hon ALDRIG skulle byta om bland herrarna och ingen annan än jag får tvätta hennes hår. Bror gallskrek, jag blev trött, ni fattar) och namngivningsceremoni idag. Resten av tiden har gått åt till att försöka förklara för en femåring att ett nej är ett nej är ett nej (samt att därtill få höra vilken fantastiskt taskig och bajsig mamma man är) och att se till att alla får mat, att maten handlas och plockas undan och diskas bort för att ny mat ska kunna lagas, ätas och diskas bort. Inte särskilt unikt. Men tidskrävande. Och ofattbart utmattande.

Så nu ligger jag här. Trött till förbannelse och undrar om det här inlägget makes any sense at all och längtar till måndag. Jag skulle eventuellt skämmas för det, men jag är för trött. Efter morgondagens krig för att ta sig ut genom ytterdörren i hygglig tid kanske jag skriver ett inlägg om hur mycket jag älskar mina barn som kompensation för denna dags uppgivenhet. För det är fanimej det som får en att orka.

  • Comments(0)//www.annelibackman.se/#post128