Ankelis blogg

Ankelis blogg

Denna blogg handlar om mig

Här skriver jag om det som faller mig in. No hidden catch, no strings attached.

Rapport från Tångböle

ProfessionelltPosted by Anneli 17 Jul, 2010 14:25
Jag sitter här vid laptopen i stugan i Tångböle. Första veckan på semestern är snart till ända, men mycket har hänt. Vi har varit på loppis i Boda hos mamma och pappa och på kvällen blev det utgång som sig bör på både en och en halv och Kingen. Det sistnämnda var fruktansvärt som vanligt. Jag blev alldeles för full på förfesten. Som vanligt. Det sjöngs och skrålades. Som vanligt. Och den välbekanta Hedemoraångesten satt som en smäck. Som jävla vanligt. Det är som om det är något inbyggt i mig som gör att jag bokstavligen häller i mig alkohol varje gång jag ska gå ut där. Antagligen för att jag inte pallar platsen annars. Men nu har jag gjort min vända för 2010. Nästa år kanske jag är äldre och klokare.


Efter Hedemora blev det hem till Stockholm en sväng. Därifrån gjorde jag en dagsutflykt till Östervåla för att hälsa på Familjen Pettersson/Hellström. Det var så mysigt att tiden gick alldeles för fort. Dock har vi planerat in lite när vi ska ses igen, och kanske, kanske får jag vara barnvakt då! Det ser jag fram emot, nu när flickan är så stor att man faktiskt vågar hålla i henne utan att man tror att hon ska gå sönder.


I onsdags bar det som sagt av till Jämtland och Tångböle. Vi lämnade ett ca 30-gradigt Stockholm och vägen upp mot Subdsvall var vädret kanon. Lite kallare, men fint. När vi vek av in mot landet hände någonting med termometern. Den sjönk, sjönk och sjönk lite till, tills den landade på hela 11 grader när vi var framme i vår lilla by. Eriks min sade allt. Han behövde inte ens säga att han var beredd att packa in allt i bilen igen och åka hem. Igår blev det dock bättre, och idag är det runt 25 och härligt. Vi har precis gjort en promenad på myren med en glad itzhak som går jättefint i koppel. Nu slog jag egentligen på datorn för att boka biljetter inför Eriks Göteborgsresa. Blev ledsen när det kostade dubbelt så mycket att åka tåg som att flyga, och den här gången fick plånboken sista ordet och det fick bli flyg. Miljösamvetet gnager lite, men frågan är väl kanske hur statliga SJ kan ta ut så mycket i biljettpris, när flygen klarar sig på halva summan?


Det var så sant, jag kom egentligen lite från ämnet. Anledningen till att jag började skriva det här inlägget var egentligen att jag har lite andra nyheter. I måndags, när jag var på väg hem från Östervåla, ringde min mamma och berättade att mina kusiner fått sina antagningsbesked från Högskolan och att de kommit in båda två (Grattis Emil och Erik!). Jag skyndade mig hem, bara för att upptäcka att vårt internet låg nere. Det vara nere hela tisdagen och var fortfarande inte uppe på onsdagen när det var dags att fara. Blev rätt nervös, var det något fel med min ansökan? Var jag inte verifierad användare på studera.se? Eller var det något fel på mina meriter som jag redan kollat minst elva gånger? På torsdagen kollade jag min mail och såg att jag fått mitt antagningbesked. Jag kollade med mobilen, och via den surfade jag in på studera.se och loggade in. Jag scrollade ner rätt snabbt, jag trodde att jag skulle ha kommit in i Uppsala men inte i Stockholm så jag ville mest kolla på vilken reservplats till Stockholm jag stod på, och vart jag kommit in. När jag kollade på mitt översta alternativ såg det jättekonstigt ut först (man ser ju bara en liten del av skärmen via mobilen), men det stod något om HP - högskoleprovet och efter det stod det ANTAGEN med stora bokstäver. Jag kan inte beskriva glädjen. Jag skrek och grät nästan, så glad blev jag. Jag trodde att jag, åtminstone, skulle behöva vänta till andra omgången, men istället kom jag in på en gång med hjälp av högskoleprovet. Jag for upp och ringde min mamma och sedan satte jag igång datorn för att tacka ja till platsen direkt! Nu är jag lycklig och ser fram emot hösten på allvar. Den här gången ska det blir bra och rätt.


Nu har jag suttit inne tillräckligt, ska ut och njuta lite av solen innan det är dags att förbereda middag. Ekan har beställt korv (!) så då får han det. Sojakorv och hemgjord coleslaw som blev kvar efter gårdagens grillning med familjen Ericson/Eriksson.


Soliga och glada kramar till mina få men trogna läsare!


  • Comments(1)//www.annelibackman.se/#post25