Ankelis blogg

Ankelis blogg

Denna blogg handlar om mig

Här skriver jag om det som faller mig in. No hidden catch, no strings attached.

Goda nyheter

VardagligtPosted by Anneli 26 Aug, 2011 09:45
Igår var jag till studievägledaren för att prata lite om framtiden och jag måste säga att informationen jag fick var över all förväntan. Det skulle enligt henne gå hur bra som helst att jag fick barn i början av januari och som svar på frågan om vad som skulle hända om jag var jättetrött och mådde dåligt på slutet, så svarade hon att om jag hade ett sjukintyg från min läkare så skulle jag inte bli återbetalningsskyldig till CSN och enligt henne var det så enkelt som att prata med studievägledaren på företagsekonomiska institutionen om när jag isfl kunde läsa om delkursen.


Min andra fråga var om jag på något sätt kunde möblera om kurserna så att jag kunde fortsätta att läsa med min klass när jag kommer tillbaka, och läsa termin 4 sist och hon sade att det inte fanns någon anledning till att det inte skulle kunna fungera. Om ni fattar dubbla negationen, ett positivt besked alltså. Men... studievägledaren sade att eventuellt så skulle det vara möjligt att få tillgodoräkna mig den pedagogik som jag har läst som en examen för PAO och på så sätt förkorta min utbildning med två hela terminer! Förutsatt att jag inte har plockat ut en examen redan, vilket jag ju inte har gjort eftersom uppsatsen inte är färdig! Inget ont som inte har något gott med sig då. Jag tror dock det är långsökt, men hon sade att det ju är dumt att inte försöka, vilket jag såklart ska göra. Ett besök på pedagogiska institutionen också alltså, till deras studievägledare!


Kände mig alldeles upprymd när jag gick därifrån. Några saker till på plats innan the grand arrival! Barnvagn är också fixad tack vare snälla päron som hade hittat en vagn i Hedemora. Känns också ofattbart skönt. Dessutom tror jag att den uppfyller alla krav som vi i dagsläget har.


Idag ska vi åka och få lyssna på hjärtljud, väga, mäta, ta blodprov, urinprov, moderskapsintyg som ska till försäkringskassan och säkert något mer som jag har glömt. Ser fram emot det. Sista veckan har jag känt mig skeptisk till att detta kommer att bli något. Har inte känt något inne från magen på några dagar, men jag försöker intala mig att den lille bara har en lugn period.


Och så ska vi få träffa lille Charlie ikväll, Lina och Magnus bebbe som inte är två veckor ens! Ser fram emot det, och en fika med Julia ska också hinnas med. Så nu blir det duschen, om allt ska hinnas med.


--------------------------------------------------- Julle i våras -----------------------------------------

  • Comments(0)//www.annelibackman.se/#post46