Ankelis blogg

Ankelis blogg

Denna blogg handlar om mig

Här skriver jag om det som faller mig in. No hidden catch, no strings attached.

Slutet och början

VardagligtPosted by Anneli 03 Jan, 2010 14:59
Ett år har slutat och ett annat tar vid. I ärlighetens namn skulle jag också vilja få det till att en ny period har börjat. 2009 avslutades ovanligt blött och ångesten över det vill inte riktigt lägga sig. Nyårsafton skulle bli lugn. Jag tog det lugnt tyckte jag. Drack varannan vatten, åt middag innan jag började dricka, men någonstans på vägen spårade det i alla fall ur. Blev karatefull, gjorde snöänglar och sprutade ner gästerna med champagne på 12-slaget. Stannade uppe till klockan 7.00 och var obstinat i mitt Lips-spelande. 1 januari var bara att glömma, liksom den 27;e december var. Nyårslöftet, eller mera målet inför 2010, som jag faktiskt kom ihåg att avge var att det nya året INTE går i alkoholens tecken. Gå hem i tid från fester, inte dricka så mycket, gå på fest och inte dricka alls om jag nu inte klarar av att sluta i tid.

Januari ska bli helt vit och inte en droppe alkohol ska jag dricka. Utmaningen börjar redan imorgon när jag får besök av bästa Slampan i dagarna fyra. Det är så lätt att man bjuder på middag och bjuder på ett glas vin ur den härliga bag in boxen som ändå står framme. Men inte nu. Eller, jag kan bjuda, men inte ta något själv. Förmodligen blir det också konsert på onsdag, också den nykter. Fest med jobbet på lördag. Nykter. Det kommer gå bra.

Nu ska ni inte tro att jag är någon suput som tar ett glas vin i veckorna och festar varje helg. Så är det inte. Det är bara det att när det blir, så blir det för mycket. Men inte 2010 alltså. Nu ska fokuseras på andra saker.

Skolan, till exempel. Ni som sett min hemsida har ju också sett mina mål för det nya året. (Jag gillar inte ordet "löfte", som upplagt för mer ångest och en mer negativ självbild om man inte klarar det man lovat i uppståndelsen klockan 12 en blöt natt i mörkaste vintern). Här kommer en liten lista över vad som ska göras under våren.

* Söka Matematik C på komvux.
* Leta fram mina betyg så att jag kan bli antagen till ovanstående.
* Få intyg från gamla arbetsgivare att jag varit anställd på minst halvtid under sammanlagt 4 år så att jag får vidare behörighet till Uppsala.
* Skriva ett högskoleprov.
* Söka utbildningen i tid.
* Arbeta på deltid.

Angående sista punkten så har jag sökt ett nytt jobb, en anställning på 75 procent som elevassistent. Jag hoppas faktiskt lite på det, men jag har ju egentligen ingen direkt erfarenhet av det. Men ändå, allt jag har gjort ringar ju egentligen in det så...

Annars kanske det blir Igelboda ett tag till. Det är ju inte det sämsta, men jag skulle inte vilja påstå att det lockar särskilt mycket. Det enda som får mig att ens överväga möjligheten är att mina kollegor rockar. Och att jag behöver inkomst naturligtvis. Den lilla aspekten får man inte glömma.

To be continued...

  • Comments(0)//www.annelibackman.se/#post6