Ankelis blogg

Ankelis blogg

Denna blogg handlar om mig

Här skriver jag om det som faller mig in. No hidden catch, no strings attached.

Slumpen

PersonligtPosted by Anneli 13 Oct, 2017 13:18
En gång i tiden när jag var student läste jag en kurs i krishantering. Jag kommer inte ihåg så många detaljer men en sak som blev kvar är att när det händer en krissituation så finns det i stort sett tre reaktioner. Paralysering, handlingskraft eller ingen reaktion alls. Jag lärde mig också att man aldrig kan vara säker på vilken av dessa som utlöses, jag tror att det har med fight, fright or flight att göra. I alla fall. Idag blev jag vittne till en situation där jag verkligen ville ingripa, en situation där jag kanske hade kunnat göra något för en person som antagligen mår väldigt dåligt. Där jag råkade vara på plats när något otäckt hände. Min instinkt sade åt mig att gå fram och försöka göra något. För att jag hade kunnat. För att jag hade möjlighet. För att slumpen gjorde att jag var i närheten. Men jag fick hålla emot. Situationen var inte säker. Jag hade Vera och Bror med mig och jag ville inte utsätta dem för eventuell fara. Jag blev rädd. Och ledsen. För att jag ville men inte kunde göra något. Jag gled förbi med ett dunkande hjärta och försökte hålla god min inför barnen. Jag ringde Erik som sade att jag tänkt rätt.

Nu sitter jag här och funderar på om jag kunnat göra något annorlunda. Jag kommer fram till att jag gjorde rätt, barnen måste gå först. Jag tänker att om jag varit själv hade jag kunnat göra på ett annat sätt. Jag hoppas att det går bra ändå. Och kanske hade jag inte ens kunnat göra något. Jag får aldrig veta. Jag får leva med det.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.